perjantai 6. maaliskuuta 2015

18.2. KESKIVIIKKO
Tein taittoa vaatekuvastolle. Katsoin vanhasta kuvastosta mallia, kuvien ja tekstien määrää. Oli yllättävän vaikeaa pitkästä aikaa aloittaa useampisivuinen projekti. Piti miettiä tarkkaan asetuksia, bleedit, sivujen koot ym. Opin muutamia uusia juttuja, ja oli muutenkin kiva pitkästä aikaa käyttää InDesignia ettei se ihan kokonaan unohdu.

19.2.TORSTAI
Jatkoin katalogia pidemmälle, järjestelin kuvia ja mietin erilaisia tapoja asetella ne. Pikkuhiljaa läjä sivuja ja kuvia ei näyttänyt enää niin suurelta katastrofilta.

Lounaan jälkeen lähetin Indesign tiedostot työkaverille ja siirryin takaisin After Effectsin pariin. Tein pienen animaation Vitoría Sport Clube:n videota varten. Tarkoituksena oli laittaa logo tykyttämään sydämen tahtiin. Itse animaatio oli todella helppo, mutta ongelmia tuli lähinnä taustan kanssa. Logon reunat ovat mustat ja tausta oli musta. Yritin lisätä gradientia erottaakseni logon rajat, mutta jostain syystä se näkyi rendauksessa todella kökösti. Loppupäivän menikin sen pohtimisessa.

20.2. PERJANTAI
Huomasimme että logoanimaation äänet olivat tosi huonolaatuiset. Korjailin vähän animaatiota ja sain ääniä muutettua väähn paremmaksi.

Seuraavasta tehtävästäni olin aika innoissani. Työkaveri oli suunnitellut animaation grafiikat illustratorin artboardeille, vähän reilu kymmenen eri kuvaa teksteineen. Minun tehtäväni oli animoida kuvat, tekstit ym sisältö After Effectsillä. Minulla oli täysin vapaat kädet tehdä mitä haluan, mutta sain tietysti muutamia ideoita muilta.

Alku ei ollut helppo. Illustratorissa kaikki oli nätisti oikeilla paikoilla, mutta toinen homma oli saada sisältö After Effectsiin. Ajattelin että tälle täytyy olla jokin helppo tapa siirtää kaikki Illustratorista ilman suurempaa vaivaa. Etsiskelin apua internetistä, ja useiden kokeilujen jälkeen päätin siirtää kaiken yksitellen. Tiedostojen siirtäminen ei ole ihan niin suuri homma kun ne lisää siinä järjestyksessä kuin niitä tarvitsee. Se osoittautui kaikin puolin järkeväsi ratkaisuksi. Kun lisää sivu kerrallaan sisällön, järjestelee tiedostot ja animoi, niin pysyy ainakin täysin kärryillä; missä mikäkin tiedosto on ja mitä ne on.

VIIKONLOPPU
Käytiin työkaverin kanssa kiertelemässä outletteja, syötiin älyttömän hyvää kanaa ja kierreltiin rantaa Povoa de Varzim -nimisessä paikassa. Aurinko paistoi kerrankin, mutta rannan lähellä tuuli kyllä tosi kovaa. Jotain kuvia siinä yritti ottaa, mutta aika haasteelliseksi se osoittautui kun tukka paiskoi naamaa ja aurinko häikäisi.

Tosi vähän on ylipäätään tullut otettua kuvia. Puhelimella jonkun verran, mutta järkkärillä ei niinkään.





Kuva meidän kotikulmilta, otettu joskus aijemmin Guimarães:sta.

@Guimarães
23.2. MAANANTAI
Animaation teko jatkui. Kohtasin heti uusia ongelmia ohjelman kanssa. Yritin saada ihan perusjuttuja toimimaan, ja jostain syystä en löytänyt vikaa. Resetoin lopulta asetukset ja pääsin vasta iltapäivällä eteenpäin.

Tein itsenäisesti animaatiota eteenpäin, ja osasin toteuttaa omat ideat niin kuin halusin. Huomaan että on paljon enemmän motivaatiota tehdä töitä kun tietää tarkalleen mitä tehdä. Tavoitteena on saada valmiiksi 3-4 päivän aikana.

24.2. TIISTAI
Koko päivä meni samaa animaatiota tehdessä ja sain sen lähestulkoon loppuun asti.

25.2. KESKIVIIKKO
Viimeistelin animaation ja sain siitä työkaverilta palautetta. Hieman jännitti näyttää muutaman päivän ajan väsäämäni työ kun muut eivät olleet nähneet sitä tekovaiheessa. Löytyi yksi kirjoitusvirhe, ja pari tekstikohtaa täytyi muuttaa hieman selkeämmäksi, mutta muuten oli hyvä. Tein muutokset ja rendasin lopullisen videon. Itsekin olin tyytyväinen.

Irina oli tehnyt eräälle online kenkäkaupalle logoja, ja minä käytin loppupäiväni tehden muutamia omia versioita.

26.2. TORSTAI
Jatkoin kenkäkaupan logojen suunnittelua, ja lopulta vain yksi niistä päätyi asiakkaalle näytettäväksi. Asiakkaalle näytettiin n.4-6 eri logovaihtoehtoa.

Lähdettiin ruokatunnilla käymään kampaajalla. Työkaveri vei meidät kampaamolle, joka on Primariun asiakas: heille on tehty nettisivut ja logo ainakin. Kampaamon työntekijät olivat ranskalaisia, joilta sujui kyllä portugali mutta ei englanti. Työkaveri selitti heille mitä muutoksia halutaan, ja jätti meidät sitten oman onnemme nojaan. Ei onneksi tarvinnut ihan polkkatukassa lähteä takaisin töihin, ihan tyytyväisiä oltiin!

Primariun nettisivut ovat uudistumassa, ja seuraavana tehtävänäni oli tehdä lyhyt animaatio uudesta logosta ja teksti "soon", joka näkyisi nettisivuilla kunnes uudet sivut saadaan näkyviin. Ehdin illalla vähän aloittaa, kokeilin paria eri vaihtoehtoa ja käytännössä olin aivan jäässä. Ei oikein ollut siihen aikaan enää yhtään ideoita tai energiaa mihinkään.

27.2. PERJANTAI
Sain työkaverilta idean "soon"-videota varten ja pääsin aloittamaan. Sain sen sopivasti tehtyä loppuun ennen puoltapäivää, kun koitti aikamme lähteä Bragaan! Yhteyshenkilömme Angela kävi hakemassa meidät kyytiin, ja vei Bragaan.

Guimarães ja Braga ovat naapurikaupunkeja, joiden suhdetta voisi verrata esimerkiksi Hyvinkää-Riihimäki suhteeseen. Eli kaupungit "vihaavat" toisiaan. Kaikkein aggressiivisimmin tämä pätee jalkapallofaneilla. Siinä asiassa kaupungit ovat ainakin verivihollisia.

Menimme yläasteelle, jossa Angela on opettajana. Luokallinen 16-vuotiaita otti meidät vastaan ja pitivät esitelmän Portugalista. Me pidimme heidän jälkeen omamme Suomesta ja vastailimme heidän kysymyksiin. Luokka esitteli meille koulua ja koulualuetta, ilmapiiri oli tosi hauska ja mukava. Odotin jotain pakkopullaa, jossa kaikki kiusaantuneena odottavat kotiinpääsyä, mutta tilanne olikin päinvastainen.

___________________________________

2.3. MAANANTAI

Minulla lähtenyt nyt viimeinen kuukausi käyntiin. Aika on mennyt nopeasti, ja vaikka mitä pitäisi keretä vielä tekemään! Nyt on parin kuukauden jälkeen alkanut vähän tuntua raskaammalta nämä "hölmöt" työajat, sillä muuhun kuin työntekoon, on aikaa ainoastaan viikonlopuilla. Päivästä menee 9,5h töissä (sis.lounas) plus työmatkat... Töistä kun lähtee niin on jo ilta ja aurinko on laskenut. Aina kovasti tekisi mieli olla kauniina päivinä paistattelemassa pihalla ja kiertelemässä kylmän toimiston sijaan.

Katkerana, mutta tunnollisena menin kuitenkin töihin ja tarkoituksena oli suunnitella logoa, jossa tulee olla pääkallo ja kukka. En muista enää tarkalleen mikä kukka se oli, mutta jokin tietty. Kohde jolle logoa tehtiin, oli vähän hämärän peitossa, mutta aika vaikea aihe joka tapauksessa. Tein muutamia versioita ja kaikki näyttivät lopulta oikeastaan tosi typeriltä. Vähän turhautuneisuutta ilmassa siis!

3.3. TIISTAI

Tein yhden uuden version pääkallologosta, mutta en oikein itse osaa sanoa olinko tyytyväinen vai en. Joka tapauksessa se haudattiin ja siirryin takaisin After Effects tutoriaaleihin. Nyt pitäisi lisätä animaatioiden sekaan hieman valoefektejä ja savua ym. Katsoin tutoriaaleja.

4.3. KESKIVIIKKO

Jatkoin tutoriaalien tekemistä. Tein kaksi erilaista videota, toisessa logo räjähti kappaleiksi, ja toisessa oli savuefektejä.

5.3. TORSTAI

Katselin lähinnä tutoriaaleja koko päivän ja harjoittelin lisää After Effectsin käyttöä.


2 kommenttia:

  1. Löytyykö nämä animaatiot joltain sivustoilta. Olisi tosi kiva nähdä ne ja näyttää muille opettajille.

    VastaaPoista
  2. Ei löydy ainakaan vielä, en usko että saan laittaa julkisesti. Voisin vielä varmistaa

    VastaaPoista