keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Blogi jäissä taas kauhean kiireen takia, jota lisäsi vielä netin puuttuminen. Jostain syystä netti ei ole pelannut kunnolla, välillä ei ollenkaan. Tällä hetkellä muita projekteja päällä, työnhaut pitää laittaa ja ennakkotehtävät korkeakouluihin on julkaistu. Hommaa siis riittää! Töistä kun tulee puoli kahdeksalta, se meinaa että ilta ja yö menee muiden töiden lomassa. Kunnon zombiena siis mennään, jos sitä parin kuukauden päästä sais levähtää.

Kyselin hieman lupaa animaatioiden tänne laittamisesta, se olikin sittenkin ihan okei. Laitan muutamia sekaan siis!

6.3. PERJANTAI
Aamulla tuli muokkailtua kuvia. Vanhan esitteen kuvat piti saada kirkkaammiksi ja oikeaan kokoon.
Iltapäivällä aloin suunnittelemaan animaatiota, jälleen logoa varten. Ainoa ohjeistus oli tehdä hauska ja omaperäinen animaatio jossa vanha logo "lähtee pois". 

Suunnittelin jonkin aikaa ja päädyin tekemään logosta taikurin joka taikoo itsensä pois. Aloitin animaatiota. Tein logolle kädet, taikurinhatun ja taikasauvan.

VIIKONLOPPU
Kaksi kuukautta ollaan jo oltu ja nyt oli vuorossa meidän ensimmäinen turistipäivä. Ulkona oli lämmin, lähestulkoon kuuma ja mentiin kesävaatteissa kiertelemään kaupunkia ja pikkuputiikkeja. Toisilla oli takit päällä samaan aikaan kun itse läkähtyi mekossa. Otettiin kuvia ja istuskeltiin puistossa. Kuvia ei ole vielä ehtinyt laittamaan koneelle.

Sunnuntai iltana lähdin junalla vielä käymään Portossa. Junalippu pitäisi ilmeisesti ostaa aina asemalla olevasta koneesta, mutta oli ensimmäinen kerta kun ei ollut lipunmyyjää eikä ketään muuta auttamassa, niin eihän siitä mitään tullut. Pelkäsin junassa lipunmyyjän kohtaamista, mutta se myikin iloisena edestakaisen lipun yhden suunnan hinnalla, ei paha!

9.3. MAANANTAI
Primariun nettisivulla pyörii minun tekemä "soon" -animaatio uutta sivustoa odotellessa.

Jatkoin  taikurianimaation tekemistä. Etsiskelin siihen taustamusiikin ja viimeistelin sen.





10.3. TIISTAI
Seuraava animaatio olisi uuden logon tulemisesta. Minulle ensin ehdotettiin, että tekisin jatko-osan taikurianimaatioon jossa uusi logo taikoutuu jotenkin esille. Itse hylkäsin tämän ehdotuksen, sillä se oli minusta liian tylsä. Ehdotukseni oli keksiä jotain ihan erilaista, ehkä kolmiuloitteista, sillä aikaisempi animaatio oli todella simppeli.

Sain luvan tehdä sellaisen kuin haluan. Lähdin etsimään tutoriaaleja 3D animaatioista After Effectsissä. Niitä löytyi paljonkin, mutta kaikkiin olisi tarvittu maksullinen plug-in tms.

11.3. KESKIVIIKKO
Yritin vielä etsiä ohjeita tämän suurenmoisen ja näyttävän logoanimaation tekemiseen. Ei onnistanut. Kokeilin josko pomolle kelpaisi eräs aijemmin tekemäni animaatio, jossa logo kasautui paloista ja räjähti takaisin kappaleiksi. Oli ok käyttää sitä, mutta minun piti tehdä siihen muutoksia. Toiveena oli maapallo jonka takaa tulee valoa ja lopulta siihen ilmestyy uusi logo.

Etsin stockivideoita maapallosta, ja löysin yhden, josta sain muokattua sopivan animaatiota varten. Lisäilin päälle useita eri layereita ja muutin videon värejä maskien avulla.

12.3. TORSTAI
Viimeistelin animaatiota maapallosta, ja etsin siihen taustamusiikkia. Kokeilin muutamaa eri vaihtoehtoa. Hidasta hommaa oli laittaa video synkkaamaan edes vähän musiikin kanssa kun rendaaminen vei aina paljon aikaa. Lähetin pomolle kaksi vahtoehtoa joista sai valita paremman!



13.3. PERJANTAI
Seuraavaksi haussa oli yrityksen logolle jokin "signature"-ääni joka tulisi logon yhteydessä aina. Oli tosi vaikeaa etsiä kun ei ollut mitään kriteereitä. Kokeilin kaikenlaista, eikä oikein mikään sopinut. 

Sain myöhemmin kuulla vähän ehdotusta mitä etsiä. 8-bit ääntä oli toiveena. Sohelsin kaikennäköisten äänenluontiohjelmien kanssa netissä ja yritin saada jotain järkevää aikaan. Ei ollut helppoa! Pitkän väännön jälkeen mulla oli ääni, joka oli sopiva tähän. Pitäydyttiin aluksi siinä, mutta sen jälkeen pyydettiin vielä tekemään aivan toisenlainen. En tiedä valittiinko kumpaakaan näistä lopulta.

Äänitehosteista ym. minulla ei ole siis mitään kokemusta, latailin vain ilmaisia ääniä ja säätelin niitä premieressä. 

16.3. MAANANTAI
Olimme 4.3. kuvaamassa Stadionilla Vitoría jalkapallojoukkueen kuvaamista. Eli kuvattiin, kun pelaajia kuvattiin. Materiaali oli "making of" videota varten. Luulempa että unohdin tästä mainita aijemmin. Meitä pyydettiin vain ottamaan kamerat mukaan, tulla stadionille ja kuvata jotain. No, me kuvattiin jotain.

Nyt minulle ja Irinalle annettiin yhteiseksi tehtäväksi tehdä tämä making of video. Sekavaa materiaalia löytyi paljon, ja viidestä eri kamerasta. Katseltiin aluksi vain pätkiä läpi ja valittiin parhaimpia. Vähän turhalta tuntui, että molemmat oli siinä tuijottelemassa videoita, mutta mikäpä tuossa.

17.3. TIISTAI
Jatkettiin pätkien valitsemista, ja alettiin kokoamaan alkua Premieressä. Oli hidasta, ja todella hankalaa yrittää löytää toisiinsa sopivia pätkiä kun mitään ei oltu suunniteltu etukäteen. Turhautumista, paljonkin! Videot rendasivat todella hitaasti, ja aina kun teki muutoksia, niin piti odottaa pitkään päästäkseen taas jatkamaan. 

Irina sai uuden tehtävän, ja minä jatkoin videon parissa tuskastelua. Kerroin sen olevan hankalaa, ja sain sitten neuvoksi läntätä videot siihen näytti miltä näytti. Kyseessä oli "vain making of". Itseä vähän häiritsee tämä, sillä en haluaisi tehdä huonon näköistä videota. Pomo sanoi että videoiden laadulla ei ole tässä väliä, mutta korjailin klippejä siitä huolimatta After Effectissä yrittäen pelastaa tilanteen.

18.3.KESKIVIIKKO
Edelleen videon muokkaamista. Muokkasin pätkiä ja yritin saada niitä sopimaan toisiinsa. Rendaaminen vei jälleen paljon aikaa, ja olin yhä hukassa. Ehdotin, josko saisin etsiä musiikin videolle, sillä se auttaisi paljon videon kokonaisuuden hahmottumisessa.

Etsiskelin siis musiikkia lähes koko päivän. Löysin joitakin vaihtoehtoja, mutta ne eivät olleet tarpeeksi dynaamisia.

19.3.TORSTAI
Sain pomolta musiikin videota varten ja editointi lähti heti paremmin käyntiin. Hidasta oli silti, sillä olen nyt perehtynyt enemmän animaatioiden tekemiseen kuin videoihin, joten minun pitää tekemisen yhteydessä opetella miten se kuuluu tehdä. Kokeilin myös paljon efektejä, joiden kanssa rendaaminen oli taas puolet hitaampaa.

VIIKONLOPPU
Jes! Pitkä viikonoppu, pyydettiin perjantai vapaaksi töistä, jotta päästään Lissaboniin! Mentiin seitsemän aikaan aamulla junaan ja lähdettiin kohti pääkaupunkia. Matka kesti noin viisi tuntia, jonka jälkeen mentiin vielä metrolla lähemmäksi paikkaa, josta oltiin hostelli varattu.

Kaupunki oli niin hieno! Tosi erilainen verrattuna Guimarãesiin, sinne olisi jäänyt mielellään. Kierreltiin Rossiota, ajatuksena oli kiertää jokin turistireitti, mutta hylättiin se aika äkkiä. Käveltiin vaan siellä täällä ja napsittiin kuvia. 

Lauantaina käytiin Colombossa, jättisuuressa ostoskeskuksessa. Kerroksia oli vain pari, mutta kaikki olivat järkyttäviä sokkeloita. aina kun kääntyi johokin päin, avautui uusi sokkelo. Jopa kauppojen sisään astuessa huomasi joutuneensa labyrinttiin. Käytiin läpi niin paljon kun voimia riitti, rankkaa! Jalat aivan muusina.

23.3. MAANANTAI
Making of videon tekoa. Sain palaset kasaan ja korjasin värejä. Yritin ladata filtereitä videota varten, mutta en onnistunut.

24.3. TIISTAI
Yritin saada filttereitä toimimaan ja lopulta tein itse pari erilaista vaihtoehtoa. Lisäilin efektejä ja rendasin videon. Aloin tekemään introa videolle. Kovin pitkälle en sitä voinut tehdä, sillä vasta huomenna saan tarvittavat materiaalit siihen.


__________________________________________________________


Muutamia aijemmin tehtyjä animaatioita:



1 kommentti:

  1. Nämä animaatiot ovat hyviä. Oletko ajatellut, että tästä saisi myös opinnäytetyön?
    Lissabon on aivan mahtava kaupunki. Kiva, että pääsitte käymään siellä.

    VastaaPoista